One year can change every single things.

Hi Blogwalkers (if had),



hey, itu saya! hehe. Alhamdulillah, saya berjaya menurunkan berat badan sebanyak 20kg dan dalam masa yang sama saya bergraduasi! Only god knows how happy I am. Thanks Allah. :')
Saya nak share sedikit tips untuk kurangkan berat badan. Sebab ramai yang dah tanya, tapi saya xlaratlah nak bagitahu.. so sapa yang dapat baca tips ni kat sini kire untunglah. hahaha

Tips:
1. Banyakkan minum air mineral

2. Senaman harian

3. Jaga kalori yang diambil setiap hari

4. Jangan stress2


Simple tak? tapi xramai mampu buat, mesti nak menggunakan ubat atau supplement untuk mempercepatkan penurunan berat badan kan? saya tahu sebab saya pernah mengalami semuanya. macam2 cara dan ubat saya makan. namun tiada kesan2 penurunan berat badan pun. hmm. So saya startlah follow minum air banyak, exercise hari2, jaga kalori intake... Ada rezeki lebih saya beli food replacemement sbb tatahu nak makan apa dah. haha. habis cerita. tapi benda ini haruslah dilakukan secara konsisten. saya tahu ramai lemah part bersenam, so do I. tp sebab tekanan yang membuak2, saya pushkan jugak berlari dan pergi gym. saya pernah merasa kepuasan selepas ber'workout' all out. pergh! memang terbaik... badan sihat dan stamina kuat. rindu nak merasa macam tu lagi. hmmm

Nak kurus bukan senang, sbb ia memerlukan kesabaran yang tinggi, sbb tu x semua orang boleh kurus betul2. kebiasaannya, orang gemok menjadi kurus sbb tekanan yang teramat sangat. tapi saya Alhamdulillah, bukan sbb tekanan tp sebab sendiri yg mahu dan struggle betul2. Inshaallah tahun 2015 another 10kg dalam kata lain kurus yang ideal. ameen! :)

bawah ni gambar saya graduate 5/12/2013, Diploma in Flight Operation Management.


Now, still a student but in Bucks New University, BA(Hons) Airline & Airport Management

Pesanan ringkas saya, buatlah apa yang boleh membuatkan kamu bahagia janji ianya related dengan diri anda sendiri bukan orang lain. jangan letakkan kebahagian anda di tangan orang lain. :) 


Assalamualaikum, :)

Okay, fiuh..selesai mengedit blog sendiri yang hampir setahun tak bukak! wow... Nampak x blog sekarang x mcm dedulu, nak cute miut, sekarang simple je. Yang penting ada sky and wing of aircraft. that's my favourite. nak tahu tak nak tahu tak...? banyak benda nak story morry... hee rindu memblogging... terasa tua sebab sekarang tak banyak bercakap and kongsi... dedulu semuanya nak diceritakan. aduihhh.. bukan tue k, just getting matured. Aummmm! :* Now, right now, I still a student. But not Aviation Management College's student. I am Bucks New University's student. yeah. One step closer lah. Aiming for a Degree holder, lepastuh? kerjalah! bayar hutang Diploma. haha. Life cycle laa guys. Semuanya nak free, naik lemaklah nantikan... :) Choiyok2. It's been a while x update blog rasa kekok tu ada. Almost story saya nak kongsi, is a happy story. Alhamdulillah... okay, first of all, saya dah buang semua posts before ini... hehehe. kenapa? because I wanna start a new life. Saya ulas kembali post yang lama, saya cerita tentang buddy saya bernama Nur Hidayah Ghazali. memula postnya okay2 saja, lepastu postnya menyedihkan. Human make mistakes. So banyak yang diharungi oleh saya dan buddy. and at the same time saya mengenali lelaki yang sekarang ni sejarah itu menjadi guideline kepada saya sendiri. Ingatlah, Allah menghantar orang yang salah bersebab okay? So, jangan nak frust sgtlah. in only one year as a whole, banyak mengajar saya erti kehidupan sebenar...

Salam Jumaat

Assalamualaikum guys,

Post pertama untuk tahun 2014. hah! nampak x? lama gila xupdate or post. :P
Aku dah graduate diploma da pon. itu pon aku xupdate sbb xrasa nak update.
haish, ade beberapa pengalaman dah aku lalui, nak cerita kat sini. Maybe kena tggu ada lappy baru, baru ada semangat! :P

Susahlah aku ni, pemalas! haha

Mungkin one fine day aku akan post satu post yang panjang untuk bercerita. Insha'Allah.

Buat masa ni aku just nak announce mcm ni jer. HAHA

Alhamdulillah. Allah beri aku peluang untuk bernafas dimuka bumi ini. :')

Allah saja tahu apa aku rasa dalam hati ini, sedih, gembira, geram and so on.

SABR, atiqah! :')

sebab tu aku byk benda nak cerita tp nnt2 jer laa kalau aku rajin menaip and hadap blog. Maaf! :)

Salam, muah :*

update about self

Assalamualaikum... :)
long time no writing in the blog. miss u so much. hehe. selama ni busy sangat dengan study sebab semester yg terakhir kan.. huehuehue.. and now busy with practical training pulakk. adoiyai. xdan nak update blog ni...
bersyukur kehadrat ilahi sebab membantu dan memakbulkan doa dan harapan seorang hambanya... alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah... :')
setelah bertungkus lumus untuk project paper, akhirnya lepas dan lulus jugak... terharu sangat. sbb xsangka boleh lepas projek paper ni.. giler susah.. tp kene hadap gak sebab nak graduate mmg kene face laa... syukur sangat2.. :')
nak tell story sikit mase busy buat projek paper... memang stress giler tahap gaban... mood xbetul... xsenang duduk, semua laa ade. :(
weeks by weeks kene submit draft dah lah short sem. mase nye singkat je... tp strungle2 lepas juga... lepas t kene present.. part ni paling xske sbb, saye mmg xske presenr2 ni.. tp kene laa hadap jugak.. hmmm
present punya present... akhirnye, tibe sesi soal jawab.. lagi laa nervous! >.<'' ya allah...
ade soklan aku xleh jwb ade soklan alhamdulillah boleh, but mostly soalan nya senang je tp sebab nervous burst semuanya ! :(
mase tu laa rase teruknye presentation... malam nye pula result klua.. jangtung ni mcm nk pecah je . tup tup tup.. tgk no matrix ade.. alhamdulillah... xsangke2.. :')
rase 1 keajaiban. sbb xsangke bleh lps dgn ppresentation mcm tu.. huhuhu...
dahlah seabot nan projek paper... pastu ditambah plak nan nak cari tempat praktikal... klo airline2 ni susah sikit gamaknya.. hmmm... :(
bile dah masok satu company ni.. lame2, byk plak tmpt praktikal! hampeh betul... sabo jerla.. -_-''
hmmm.. its not an easy to be easy! :(
and now counting the weeks to done my practical training... :)
haaa, jgn harap dpt relax, 2 report nak kene buat! okay... :P
inshaa Allah, lepas habis semua ni.. I nak CUTI! yeayyy <3 


posto posto posto ~

Hey guys am here to tell you guys that I will update a new post about my holiday trip. yeayyyy!

TRIP TO: JAKARTA, BANDUNG, SINGAPORE and JOHORE :)

Insha Allah, if I don't have any obstacles and I'am free, I will update about my trip. So, that's all from me, see ya soon. muachhh :* 


nyummieSs

RED VELVET CUPCAKES

CARROT CUPCAKES

MOIST CHOCOLATE CUPCAKES

Alhamdulillah, cupcakes semua ni saya dah belajar dengan lebih mendalam bukan takat tengok resipi kat internet tapi pergi kelas berbayar tau... best tau buat cupcakes ni. Simple saja. Mudah dan senang! :') Start from now on, I am Cupcake's girl!!! :) yeayyyyyyy! 
It's is the most fun ever. Inilah aktiviti masa cuti semester hari tu... Best dapat pergi kelas cupcakes tapi only on Saturday . hmm... If everyday, I'll go! :'D

p/s; one day, I wanna have a 'cafe's cupcakes' :D

spread it out

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Hai folks, selamat bertemu kembali ;) *wink2*
It's time to me to spread all my feeling in this blog. Sudah pun tiba masanya. :)
This time, saya nak share banyak benda tahu? hehe. Taktau la best ke tak...tapi saya nak spread juga! :D
From the bottom of my heart...with bismillahirahmanirahim... :)

Pertama sekali, saya nak ucapkan alhamdulillah kerana Allah telah baikpulih penyakit saya. heee, dan alhamdulillah juga sebab tekanan pun berkurangan semenjak penyakit tu sudah sembuh. Alhamdulillah. :)
Emm, saya rasa tak terlambat lagi untuk ucapkan Salam Maal Hijrah buat semua muslimin dan muslimat sekalian. Semoga kita menjadi orang yang lebih bertaqwa dan beriman, Insya-Allah. Ameen. :)

Hmm, keduanya, saya nak share about aktiviti semasa cuti semester ni. :D tapi takda la sampai bercuti di luar negara ke or whatsoever~ :P Memang saya duduk rumah saja, tapi banyak perkara yang dilakukan. Macam biasalah, kaki kulinari ni, ada saja buat Pavlova la, Cupcake la... and so on... Tak lua juga memasak! I loikkke! <3 Tapi masak simple2 saja. Takat masak lemak cili api tu, celah jari je :P hahaha... org n9 la kate kan.. ye la sgt... lahir kat melaka -___-'' haihhh... susah2* 
Yang lagi best, selalu petang2 pergi gym! RM8/hour :) - ni untuk student jep, kalau tak student RM12/hour. Hee, best jugak! ringan badan.. walaupun badan ni mg tak ringan. Hahaha. :'P
Seterusnya, pergi The Mines... haha, actually The Mines tu memang tempat lepaking kitorng sekeluarga! dan Giant Nilai jugak~ kalau tak pergi tak sah! :) 

About my holiday's plan to Jakarta, Indonesia... will be postpone to 11Dec :(. Badly, because of my dad and my bros having a problem with off work. Nak2 pula kerja uniform, faham2lah... So, jangan kahwin dengan org yang kerja uniform okay! >.<'' hahaha. Tapi takpalah, janji sudah booking ticket! Thanks Daddy! We are going via MAS. Untuk pengetahuan, dah lama gila tak naik MAS! Damn! :'O 
Selalunya AirAsia saja. hehe. Kerana MAS murah, so jadilah booking ticket. AirAsia mahal laa.. nama saja low cost -_____-'' hmmm. erghhh!

Dalam jangka cuti sem ni, saya tak contact pon buddy saya, Nur Hidayah. Hmm, it is because I have a bit problems with my feeling. Just that! haha. I totally feel difference, me myself don't know how to explain and why? :'( It's like I am losing my buddy ... It is serious! I don't know, maybe because my buddy closed to a person that I have been closing too in past... or because she have a lots of best friends or close one. and I am alone but fortune I have somebody called *BF*. But it is still definitely two different things! :') ahhh, it is hard to say... how is your feeling, when you have a best friend or buddy, and the other person tell in front of you that your buddy and the other person is best friend? It is so so so hurt! And how does it feels when you log on your FB, then at new feeds, suddenly you yourself saw your buddy keep commenting with the other person like they are BFF or a very very very closed? :') It is goes to me. Hmm, but I am keep blaming myself because in the past I closed with someone else, but now she close with that person. It's okay then. :') Maybe she got a good, better and best person. I am not. :') ahhhh, maybe I'm too jealousy-laaa! -___-'' 

Tapi sekarang kita nak MERAJUK! :'( kita tanak cakap dengan dia... hmmm, kita nak tenangkan jiwa yang lara ni.. sakit sangat. Dahlah, duduk rumah ni memerlukan kesabaran. Tapi kita tanak salahkan orang tua kita. Biarlah diorang tak faham condition kita dan diorang taktau kita tengah dalam masalah hati dan jiwa. :'(
Kita tahu kita ROCK, kita tak ROMANTIK. Kita tak retilah nak macam tu... kita kalau tak suka, tak sukalah.. hmmm, kita tak pandai nak romantik nan awak macam perempuan lain buat sebab kita tuhan dah bagi macam ini, kalau kita tukar nanti kita rasa kita gedik pulak.. :( I am my own self! Okay buddy? as you said, LEAVE ME ALONE... :'(

Haaaaa...penat dah sakit belakang menaip neih >.<' haihhh, kita tak risau dah pasal result sebab kita tahu result kita akan jadi macam mana. So kita takan expect yang tinggi2. :P FACT*
Maaf kalau tetiba kita terlebih dalam blog nehh :P . Tadi kan kata nak spread everything? so this is it! 
Emm, tak lupa. esok kita ada kelas Cupcake Fondant (spelling?) -___-'' hmmm.. at Bandar Sri Putra saja ;)

Ada lagi tak? emmm..okay. untuk si Dia... I always dream of you..ada saja kalau buat sesuatu, kita teringatkan awak. >.<'' But, I've something to tell too, tapi mungkin belum masanya lagi :'\ hmmm... kita akan sedih bila teringat apa yg kita lihat hari tu (dulu).. hmmm... rasa dlm scene novel pon ade ! :'P . Teringat plak kate penmerahdotcom! perempuan: pergi jelah keluar nan kawan2. Tapi dalam hati sedih takut berlaku kecurangan :'( huhu... penmerahdotcom terbaekkkkk! <3

okay.. okay.. okay... take a deep breath (*-*) 

SAMPAI JUMPA. SALAM.




Bismillahirahmanirahim...

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh :)

Hai semua blogwalker! Rindu blog pula kita ini. Malam ini rasa nak post something! :) *__* wink2. 
Hehe. Eh, sementara itu, kita nak bagitahu ini, IT'S SEMESTER BREAK!!! yeayyyy! ;)
Alhamdulillah, kita boleh buat semua subjek dengan baik sekali. Kecewa itu adalah sikit tapi tidak mengapalah. Benda sudah lepas jangan dikenang, kalau dikenang itu yang datangnya stress, kan? ^__^
Kita harap satu saja, iaitu moga-moga result kali ini memberi makna dan untuk Aviation English 1, harap2 lepas C+ ke atas untuk graduate, kalau tak? haaaaa... hang p dudok la kat dalam kolej tu sampai bila2 ~ >.<''
Kita nak share something ni, selepas saja final exam kan... tetiba kita rasa nak melukis saja.. kenapa erk? :O
Pelik juga, sebab tak pernah2 lukis pada masa lapang. Ermmmmm, hobi baru mungkin. :) 
Nak tengok tak lukisan kita? Hehe, tapi takda la sehebat mana, sebab baru saja start melukis. Practice make perfect! ;)

thadaaaa... ;)



Heeeee, ada banyak lagi...tapi kerajinan untuk menangkap gambar itu kurang so ini sajalah dan ini lukisan kita paling suka sebab comel dan inilah gaya kita tidur. :P Hehe. Kantoi! 
Akhir kata daripada kita, buatlah sesuatu yang bermanfaat dan jangan gunakan masa kita dengan benda2 yang tidak elok. Baik belajar melukis, takda menyusahkan orang, kan? ;) 

Jumpa lagi! Salam...

study week







Oh my! it is just around the corner. It's Final Examination!!!! :')

For those who are kind enough, please pray for my best to do well in this upcoming examination.

I am very happy and also plus nervous to having this examination.

Perhaps, I can do more better than before.

Just for sharing, I am taking this subjects for my 4th semester:

  1. Navigation
  2. Radio Aids & Navigation
  3. Aviation English 1
  4. Crew Resource Management
  5. Air Law & Regulation


Hope all will be fine as well. :) 

And the good story would be, after finish my final, I would like to share with you all my activity during semester break! ;) 

It will be most fun. Wait haaaaaaa.... :'P


p/s; regards, amoyykayy <3

Problems? No Problem

Hi you all! :') 


 Such a long time saya tak update the "serabai" blog ini. haaaa....rindu tak rindu tak? Almaklumlah, busy lady ^_^, haha . wekwekwek! poyossss. Actually, saya pun rindu jugak, ada terdetik nak update blog tapi masa mencemburuinya pun aduiiiiih :'P Tapi kalau nak update blog pun nak cerita pasal apa? :O tiada cerita menarik pun pasal gadis yang tak famous ini. fiuhhhhhhhhh~ 



  Entahlah, for me aaa...my blog is to elaborate what I feel. Maybe I don't have any best stories like others but do I care? :') Kadang2, sampai tahap tu, taktau nak cite kat sape isi hati ni... terbuku je. hmmm... sakit sangat! Sometimes, I pretend to be HAPPY, but I can't. Dalam dunia ni, ada benda kita tanak, tapi kita kena ambil juga dan ada benda kita nak, tapi kita tak boleh ambil. It's normal thing! :')

  Hee :'D , untuk menghadapi semua masalah dalam dunia ni, just let it be and trust in GOD. Even it's hurt us but believe it, at the end we can feel and reach the happiness. InsyaAllah, Ameen.~ Hmm, masalah akan sentiasa datang. In my condition, datang dari setiap sudut, family and outsiders. :'\  But I refuse to be okay jugak. Siapa nak hidup sedih? I bet you, nobody want that. So do I. :) Even my family is wrong, I still stay with them because I know, I just only have 1 family especially my parent. Both of them, cannot be replace with anything. :') I can only have once. 

 The outsiders... haha... about friends and guy... haaaa... sometimes, saya pilih untuk tanak ada masalah tapi masalah selalu datang. :) , susah kottt nak fix kan masalah "hati" orang. I don't want any body hurt because of me... but as we know, kat dunia nii, kita akan kecewakan dan hancurkan 1 hati. :') emmm...emmm...emmmm.... nak tanak kita kena terima and buat keputusan. Hmm, kita tak dapat nak baca hati orang. Kalau kita dapat baca hati orang senang laaa... kita boleh pick kawan atau orang untuk kita bersama so takda la masalah sebab kita dah tahu hati dia macam mana... Tapi tuhan tu kan maha pencipta, ciptaannya semua ada hikmahnya. Baru la life ni adventure sikit. Eh, bukan sikit tapi banyak! :D


  I accept if someone tak boleh ikut cara saya, sebabnya nobody perfect. Cara saya senang je, I don't care if you want go anywhere with whoever because for me it's nothing and it's not the problem for me. But please, bila turn saya, jangan nak mempertikaikan. Adil bukan? Kalau ada terbuku dihati, luahkan saja, no need to tarik2 muka. Sebab ia akan menimbulkan rasa serba salah for me. Saya tahu, saya tak perfect selalu buat salah. then fix me. Saya tak pandai fix2kan orang, sebab tu orang boleh pijak2 je. :'D


  Hidup mana yang takda masalah? Prime Minister also do have the problem. Haha . So, stay cool whatever it is. Teringat kata2 lecturer saya *Sir Ariff*, takpa teruskan bersabar, masalah tu akan membuatkan kamu semakin kuat... hmmm, still terngiang2 lagi~ wonderlaa, kenapa Sir Ariff kalau bercakap soal hati, mesti saya tersentuh nak menangis... huhuhu :'( penuh makna mungkin! 


  But know I'm okay2 sahaja :') yipppppppppppppppppyyyyyy! ^_^ haha... in stable condition or steady level flight :P Terima Kasih, Ya Allah! tanpa kau, aku tak dapat mengharungi setiap halangan dan cabaran ni. :') 


  Yang untungnyaa...kita akan jadi lebih tabah dan kuat! :') Sentiasalah percaya pada tuhan dan diri sendiri.^_^ Tuhan dah tentukan segalanya.





5th April 2012, THE RESULT IS BORN

SPM LEAVERS???!

I had that status too before. HMM . There is nothing I regretted from that. (: 
I didn't did well too, but it doesn't mean I faced the failure. SPM is first step to us. It means your life is just begun. A lots of question marks in the mind like at this right picture, right? :D  In my case, I through like that too. A lots of question marks in my mind. How to continued my further study -.-''. Extremely the hardest one. 

HAHA. My teachers do lied to me. DAMN . She/He said that the SPM is the hardest one that I must faced, after that, you will not faced all this hardest examination . But when I went to the college, I don't think that the SPM the hardest one! >.<''
How can teacher told me like that. It's not the truth. In the final examination of the first semester, it's hard to me to do well in the first final that I faced. HMM . I did study in many ways to remember the notes that are important because final are all in essay form. STUDY GEGILER SAMPAI LEPAK2ING TAK TIDO, NASEB TAK SEDOT SHISHA JEH! KEKESALAN AMAT DIKESALI --' hewhewhew

Eh, I think everyone have their own determination or high expectation in our self, right? So do I (: . HAHA . Sometimes, we expect from our self is more than our abilities. That's why, am always just hoping the best of me, because I know am not that clever and smart. It's true!!! :) So, tapayah nak cakap besar2 lah, tapi, HABOK PON TARA! -.-' haihhhhh~ But am still wanna be the best than pilot :P tehee :D


TUINGTUINGTUING! --'  
Headache after finish my examination. It's normal thing! arghhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!
Calculation subjects the most interest and headache to me. That I love the most in my whole life. Normally, when I went to examination or having examination week, myself will not feeling well (: . It also I love the most. HAHA . My parent must worried about my condition. My ummi will POTPETPOTPET. -.-' more headache! hewhewhew . SAYANG SANGAT! WEKKKK!!!!


Just around the corner! It's coming soon! It's RESULT!!!! wuawuawuawua )':
I know myself. Every time, the result came out, I have a feeling that the result is not well enough. HUHU. My feeling will sad and not in the right mood. ): Am sorry DADDY, I do love you but am sorry because am not perfect enough to fulfill your demand towards me. I know you love me too, and I know you will have a bit regret feeling to me. AM STUPID! :'( sobsobsob.

I'm down. Baby are you down down down. hmm . It' not funny, okay! 
It's all about me. I'm bad enough. I can't do anything to my beloved parent.
Every time I open my eyes, I always look the good things. But me? Not good enough. I know. 








I AM SORRY, I CAN'T BE PERFECT ! T_T


THE END

capital F R I E N D (:

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh, (:

Here I go again with the new story. Hmm . I think better I write in Malay. yeayyyy :'D

Ceritera ini tidaklah se"gempak" mana pun. Tak macam kawan saya tuuu... Buat blog cantik dan postpost dia pun bestbest gila... :') Bak kata orang zaman sekarang nii... 'UNTUNGLAH'. Apa yang untung pun aku tidak tahu. Tak pula aku nampak dapat duit ke apa ke -,-''. Nowadays, people extremely annoying ahhhhh!!! 

Hari ini aku nak post tentang hubungan persahabatan. Aku takdalah 'terror' sangat pasal halhal ini... Tapi, ada aku kisah? :D heeheehee ^<^. Aku nak cerita tentang CINTA, aku pun tak pernah terjebak pula dalam kes cintancintun nii. hehe . Kenapa tak percaya haa? :D Percayalah padaku ^,^ bak kata Pasha Ungu. 

Apa yang anda semua faham dari perkataan 'SAHABAT'? hmm . Tricky bukan soalan ini :'D, kalah final exam aku macam nii. haha . Sahabat ialah seorang teman yang selalu disamping kita sama ada semasa senang atau susah. Itulah sahabat. Normally, kalau kita tengok sekarang ni, kawan ramai tapi tak boleh pakai a.k.a tak guna. Hmm . Kejamnya ayat tuu. Tak semua orang perfect okay! 

Lagipun, cubalah bayangkan seorang menolong lebih dari seorang, mampukah? Okay, for an example-lah, ARTIS. Takkanlah artis nak layan dan hadap peminat dia seluruh kawasan ??? Tak ke mati macam tuu. Perdana Menteri pun samalah macam itu. So, sebab itulah wujudnya geng atau member. Lebih dalam lagi, kawan karib atau kawan rapat atau kawan baik. Atoiyai, banyak istilah sama >.<'' 

Itulah SAHABAT, bukan senang tahu nak cari sahabat yang dua alam :'O haha . Means, yang disamping kita saat suka dan dukalah. (: Kalau macam aku, aku ada seorang sahabat karib namanya NUR HIDAYAH GHAZALI. (: Perkenalan hampir 4 tahun. Walaupun macam baru 4 tahun, tahun bukan faktor kita bersahabat baik dengan seseorang. Cuba fikir, kita rapat dengan orang yang baru atau tak lama sangat tapi kita boleh rapat dengannya. Kenapa??? Kerana ALLAH yang mengutus dan mengaturkan semuanya. (: 

Alhamdulillah, sekarang hubungan aku dengannya masih kekal. Kadangkadang tu, ada la terasa hati sikit. Tapi bila dikenang kembali, tidak mengapalah. Dialah tempat aku meluahkan suka dan duka. Cukuplah seorang, tak larat nak ramairamai. Nanti lain jadinya, biasalah perempuan kann... :) , KadangKadang rasa cemburu menguasai diri ^^, It's normal thing ! 

Banyak jugalah onak dan likuliku yang aku tempuhi. Ada sampai tidak bercakap atas kesalahan aku. Tapi lepas itu, okay balik. Pengalaman mematangkan kita semua. ALLAH itu maha adil bukan? (: Kata orang, kalau mau berkawan, carilah yang elok perangainya. Ya, betul itu. Alhamdulillah, aku dapat yang baikbaik saja. Aku harap korang pun begitu juga. InsyaAllah . (:

Kau orang pun mesti ada teman rapat bukan? Aku rasa semua orang kat dunia ni setiap satu mesti ada tak banyak pun seoranglah. Berkawan tak perlukan apaapa pembayaran pun. Tapi guys, tolonglah jangan berkawan tanpa keikhlasan. Keikhlasan tu penting wooo!!! Kalau kita ikhlas, ALLAH akan kekalkan perhubungan kita lebih berpanjangan.

Hmm . Bagaimana pula, kita tak buat salah, tapi sahabat kita tak percayakan kita? Senang saja, JUJUR ^^, walau dia tak percaya pun, I'Allah, bersama keihklasan kita tuu.. ALLAH akan tunjuk kebenaran (: Dan seperkara lagi, kalau sahabat kita memutuskan perhubungan dengan kita, mohon kemaafan, kalau masih tidak berkesan biarkan saja dia pergi. Dengan keikhlasan juga, ALLAH akan kembalikan dia pada kita. Dia akan cari kita nanti. It's happen to me. (: MasyaAllah.

Untuk korang semua pembaca blog (':

Silalah tekan "ERTI SAHABAT" di atas ini. Hanya sekadar penambahan pengetahuan anda. (: Aku kan suka share menge-share nii. hewhewhew . 

Hey, okaylah you guys ! need rest my brain for my last paper for sem2 final examination!!! (': #ohyeah

1,2,3...kbye! ^_-


:) Everybody can have a best friend (:

nobody get what they want

Assalamualaikum,


Hello^^, hari ini hari AHAD bersamaan dengan 26/02/2012. Actually takda apapapa pun nak di"update"kan sangat just gatalgatal tangan saja nak menaip. hewhewhew*(cara zaman skrg ketawa)*. Tapi ada aku kisah ???! *tangan didada*. Aku buat post ini pun sebab aku nak berkongsi cerita dengan pembacabaca sekalian*(kalau ada la pembaca a.k.a blogwalking yang baca)*. Lagipun apa guna kalau ada blog sendiri tapi tak digunakan kankankan? :P Aku post ini pun bukan kerana ingin menunjuknunjuk or whatever, tapi hanya sekadar men"sharing" saja. :) 
A quote for you :-)
Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.



"quote" di atas ini nak di"relate"kan dengan postpost aku dalam blog ini, I will write all my story in this blog but only people that love to read blog will know my story and not all know that. I will not tell my story in real life but the story will be written in one blog. :) *(bajet speaking)*

Give a minute, HAHAHAHAHAHAHAHAHA^.-'
okay, enough Atiqah. Maaf kalau sesiapa yang tidak faham dengan katakata hikmah di atas ini. it's okay then-lah. Tiada kena mengena pun. ^^,. Aku suka menggunakan katakata hikmah. Ia membuatkan aku lebih passionate dalam penulisan dan sebagai pembakar semangat :')

HMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM :|,


Some sharing story for you guys. It's not so best story or important but I really want you to know 'something' about me and this is true story. When I was 18 years old, after I finish my SPM *(Sijil Pelajaran Malaysia)*, I was waiting my result until March. Then the result was came out. the result is veryveryvery not in the 'flying colours'. In other words, TAK GEMPAK LANGSUNG >.<''
I was really in the bad mood. I don't know what to do and I don't know what to apply for further study with the bad result like that T.T. Am reallyreally shame with myself. HMM . 
But luckily ALLAH still loves me. I was went to a festival for continue study. SORRY, I can't remember that was JOM MASUK U or what. The festival held at The Mines, Sri Kembangan. Surely, there are many of universities and colleges promoted. When I went there, the first university that I looked for is UPM *(University Putra Malaysia)*. HAHAHA, why am I laughing and what so funny about? for sure'lah' I can't enter that university based on what my result is. And I know it. 
Walk, walk and walk...................................................................after a few minutes...............
hmmmmmmm, I don't get anything. Such a hard moment that I through.  moment later, ALLAH still do loves me. What happen? what I saw? what I interested for? My ummi did called me, "Atiqah, here! I found something different than others". I thought what, apparently, WOW!!!! it's kind of awesome thing. It's APFT. Guys, wonder what is APFT stand for? HHAHA . APFT stands for Asia Pacific Flight Training. PERGHHHH! ^.-
After that, I seat front of the captain*(pilot)*, and asked this and that, this and that till he gave me a piece of paper for me. what was that? that was an example of letter permission to apply flight training course to DCA*(Department Civil of Aviation)* that located in Putrajaya. Then, I back home because of fatigue >.<'' but am happy cause at least I found something new in my whole life ^^, 

With the smile face plus happy mood, I did the letter permission to DCA. It's so easy not so difficult. Alhamdulillah, my Maths Modern and B.Melayu was A, English and Sejarah were B and for Science I choose Sains Pertanian which is C to fulfill the requirement of 5 credits SPM. Gratefully, I have choices on Science subject ^^, HAHA, my Biology and Chemistry was D -.-'' bad enough

After a month am waiting for the letter approved, actually am almost hopeless with the pilot course because I felt that am not good enough to be a pilot. HMM . Day after day, the postman came in, and my ummi took the letter and read. Then, she SHOUT my name LOUDLY. OMG, what happen?!!! :'O my ummi said, you've got the letter form DCA. I can't believed it and I read it. "You are eligible to continue study in flight training based on your requirement SPM result". :') I can't believed this. FEEEEUHHHHHH~

Once upon a time, located in The Mines where me and my parent went for shopping, I told my dad about further study in this field. HMM, what the answer would be? My dad said it's like we are taking driving license. Guys, can you imagine how my feeling is? :( It's hurting! HMMMMMMM~

If my dad say NO, it's means CANNOT. What can I do? I can't do anything just accept and agreed. What a bad life I had. Luckily, ALLAH continued to loves me, HE gave me another way. I saw this one college through my buddy, NUR HIDAYAH. She told me about this one college called AMC *(Aviation Management College)*. I opened the website and keep looking the information about all the course offered. Which are Aviation Management, Flight  Operation, Tourism and Office Management. 

Diploma Flight Operation Management was be my HEART <3 . I did not know why, I felt like this course is related with the pilot. Am just puzzle it. HEHE . I went to the college, and my dad agreed because of my career in future is much much much more brighter than other. Hopefully . :'D

GUYS!, did you notice that ALLAH gave me way to solve my problem? Hopefully you notice that. ^.^
ALLAH always beside us. Remember that! Sometimes we want this, but ALLAH gives us more better than we want. So, be grateful on what you are. ALHAMDULILLAH :)


What seems like the right thing to do could also be the hardest thing you have ever done in your life.


p/s; as a clever of pilot fly, because of "disorientation" finally crash as well.

TAKE ME AWAY :D



This song gave me some peace ^^,
as college's student

thanks zizang! for the peace of song.
by the way, actually I love zizang so much^^, such a FUNNY boy :)

p/s; Music is my HEART