spread it out

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Hai folks, selamat bertemu kembali ;) *wink2*
It's time to me to spread all my feeling in this blog. Sudah pun tiba masanya. :)
This time, saya nak share banyak benda tahu? hehe. Taktau la best ke tak...tapi saya nak spread juga! :D
From the bottom of my heart...with bismillahirahmanirahim... :)

Pertama sekali, saya nak ucapkan alhamdulillah kerana Allah telah baikpulih penyakit saya. heee, dan alhamdulillah juga sebab tekanan pun berkurangan semenjak penyakit tu sudah sembuh. Alhamdulillah. :)
Emm, saya rasa tak terlambat lagi untuk ucapkan Salam Maal Hijrah buat semua muslimin dan muslimat sekalian. Semoga kita menjadi orang yang lebih bertaqwa dan beriman, Insya-Allah. Ameen. :)

Hmm, keduanya, saya nak share about aktiviti semasa cuti semester ni. :D tapi takda la sampai bercuti di luar negara ke or whatsoever~ :P Memang saya duduk rumah saja, tapi banyak perkara yang dilakukan. Macam biasalah, kaki kulinari ni, ada saja buat Pavlova la, Cupcake la... and so on... Tak lua juga memasak! I loikkke! <3 Tapi masak simple2 saja. Takat masak lemak cili api tu, celah jari je :P hahaha... org n9 la kate kan.. ye la sgt... lahir kat melaka -___-'' haihhh... susah2* 
Yang lagi best, selalu petang2 pergi gym! RM8/hour :) - ni untuk student jep, kalau tak student RM12/hour. Hee, best jugak! ringan badan.. walaupun badan ni mg tak ringan. Hahaha. :'P
Seterusnya, pergi The Mines... haha, actually The Mines tu memang tempat lepaking kitorng sekeluarga! dan Giant Nilai jugak~ kalau tak pergi tak sah! :) 

About my holiday's plan to Jakarta, Indonesia... will be postpone to 11Dec :(. Badly, because of my dad and my bros having a problem with off work. Nak2 pula kerja uniform, faham2lah... So, jangan kahwin dengan org yang kerja uniform okay! >.<'' hahaha. Tapi takpalah, janji sudah booking ticket! Thanks Daddy! We are going via MAS. Untuk pengetahuan, dah lama gila tak naik MAS! Damn! :'O 
Selalunya AirAsia saja. hehe. Kerana MAS murah, so jadilah booking ticket. AirAsia mahal laa.. nama saja low cost -_____-'' hmmm. erghhh!

Dalam jangka cuti sem ni, saya tak contact pon buddy saya, Nur Hidayah. Hmm, it is because I have a bit problems with my feeling. Just that! haha. I totally feel difference, me myself don't know how to explain and why? :'( It's like I am losing my buddy ... It is serious! I don't know, maybe because my buddy closed to a person that I have been closing too in past... or because she have a lots of best friends or close one. and I am alone but fortune I have somebody called *BF*. But it is still definitely two different things! :') ahhh, it is hard to say... how is your feeling, when you have a best friend or buddy, and the other person tell in front of you that your buddy and the other person is best friend? It is so so so hurt! And how does it feels when you log on your FB, then at new feeds, suddenly you yourself saw your buddy keep commenting with the other person like they are BFF or a very very very closed? :') It is goes to me. Hmm, but I am keep blaming myself because in the past I closed with someone else, but now she close with that person. It's okay then. :') Maybe she got a good, better and best person. I am not. :') ahhhh, maybe I'm too jealousy-laaa! -___-'' 

Tapi sekarang kita nak MERAJUK! :'( kita tanak cakap dengan dia... hmmm, kita nak tenangkan jiwa yang lara ni.. sakit sangat. Dahlah, duduk rumah ni memerlukan kesabaran. Tapi kita tanak salahkan orang tua kita. Biarlah diorang tak faham condition kita dan diorang taktau kita tengah dalam masalah hati dan jiwa. :'(
Kita tahu kita ROCK, kita tak ROMANTIK. Kita tak retilah nak macam tu... kita kalau tak suka, tak sukalah.. hmmm, kita tak pandai nak romantik nan awak macam perempuan lain buat sebab kita tuhan dah bagi macam ini, kalau kita tukar nanti kita rasa kita gedik pulak.. :( I am my own self! Okay buddy? as you said, LEAVE ME ALONE... :'(

Haaaaa...penat dah sakit belakang menaip neih >.<' haihhh, kita tak risau dah pasal result sebab kita tahu result kita akan jadi macam mana. So kita takan expect yang tinggi2. :P FACT*
Maaf kalau tetiba kita terlebih dalam blog nehh :P . Tadi kan kata nak spread everything? so this is it! 
Emm, tak lupa. esok kita ada kelas Cupcake Fondant (spelling?) -___-'' hmmm.. at Bandar Sri Putra saja ;)

Ada lagi tak? emmm..okay. untuk si Dia... I always dream of you..ada saja kalau buat sesuatu, kita teringatkan awak. >.<'' But, I've something to tell too, tapi mungkin belum masanya lagi :'\ hmmm... kita akan sedih bila teringat apa yg kita lihat hari tu (dulu).. hmmm... rasa dlm scene novel pon ade ! :'P . Teringat plak kate penmerahdotcom! perempuan: pergi jelah keluar nan kawan2. Tapi dalam hati sedih takut berlaku kecurangan :'( huhu... penmerahdotcom terbaekkkkk! <3

okay.. okay.. okay... take a deep breath (*-*) 

SAMPAI JUMPA. SALAM.